Pohanka je velmi prospěšná pro lidské zdraví a tělo. Je to lepší než běžná mouka, je to ideální jídlo pro mozek. Zlepšuje ji a zbystří, také zlepšuje paměť. Kromě mnoha dalších pozitivních účinků dobře pomáhá i při léčbě revmatismu a revmatismu.
.Sbírka osvědčených receptů s fotografiemi a srozumitelným postupem pro začínající i pokročilé kuchaře.
.Mnozí jistě zkusili uvařit pohanku doma, ale výsledek byl ve většině případů neuspokojivý, takže mnozí se s touto pseudokaší navždy rozloučili. To je ale velká chyba!
.Moc mi chutnala pohanka. Dá se připravit na slano i na sladko, je připravená rychle a navíc zasytí. S touto plodinou ve tvaru ořechu jsem začala vařit v době, kdy jsem se snažila jíst bez lepku a hledala alternativu ke klasickým přílohám.
.Pohanka byla v kuchyních našich předků zcela běžná, pak se na ni trochu zapomnělo, ale dnes zažívá velký návrat na náš stůl. Je nezbytnou součástí zdravé výživy a rozhodně stojí za to ji zařadit do jídelníčku vaší rodiny.
.Pohanka je jednou z nejlepších potravin pro naše zdraví. Toto zapomenuté jídlo se používá po staletí. Jaký vliv má pohanka na zdraví?
.Recepty z pohanky a zeleniny mohou potěšit každého. Pohanka je strava našich babiček. Je to neuvěřitelně zdravé, výživné a chutné. Pokud si někdo stěžuje na chuť Celý článek
.Pohanka je tradiční bezlepková potravina našich předků. Protože je velmi zdravý a chutný, je dnes v mnoha směrech opět součástí našeho jídelníčku, jmenovitě celého článku
.Pohanka je přírodní bezlepková pseudokaše, která má univerzální použití. Pro svou lehce oříškovou chuť je vhodná k použití do slaných i sladkých pohankových jídel.
.Pohanka je bezlepková pseudokaše s jedinečnou chutí. Má hřejivý charakter, vysoký obsah bílkovin a obsahuje také rutin (vitamín P) pro dobrý krevní oběh.
.Nejstarší portál o celiakii na Slovensku - pomáháme od roku 2002. Časopis, rady lékaře, občanská sdružení celiaků, bezlepkový katalog, bezlepkové restaurace, bezlepková dieta, recepty a diskuze.
.Nejstarší portál o celiakii na Slovensku - pomáháme od roku 2002. Časopis, rady lékaře, občanská sdružení celiaků, bezlepkový katalog, bezlepkové restaurace, bezlepková dieta, recepty a diskuze.
.Pohanka byla v našich končinách odedávna považována za potravu pro chudé, ale s rozvojem medicíny a studiem látek přítomných v rostlinách byl objeven její léčivý účinek na cévy, krevní oběh a mnoho dalších zdravotních problémů.
.Nevědí, že celiakie je alergie na lepek, který se nachází v obilovinách. Přeškrtnuté ucho na potravině tedy znamená, že výrobek je vhodný pro osoby s touto alergií - celiakií.
.Zdravé stravování znamená pečlivý výběr potravin. Pohanka vám pomůže nastartovat hubnutí. O tom, co s ní bude snadné, si můžete přečíst v našem článku.
.Nejstarší portál o celiakii na Slovensku - pomáháme od roku 2002. Časopis, rady lékaře, občanská sdružení celiaků, bezlepkový katalog, bezlepkové restaurace, bezlepková dieta, recepty a diskuze.
.Pohanka. Dnes ji můžeme koupit již loupanou téměř v každém obchodě. Naši předkové ji dobře znali a používali především ve formě kaše. V
.Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatá na routu a další živiny a má mnoho zdravotních výhod. Stačí si ho dát párkrát týdně a sklidíte jeho kouzlo.
.Mnoho lidí v dnešní době hledá způsoby, jak udělat svůj jídelníček zdravějším. Někoho k tomu nutí zdraví, jiný chce změnou životního stylu získat více energie nebo harmonie.
.Pohanka je zdravá potravina, ale v naší kuchyni ji moc nepoužíváme. Je to škoda, protože má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Dá se však pěstovat i jako jednoletá rostlina s půvabnými medonosnými květy.
.Využijte speciální nabídky. Zdravá výživa, výživové doplňky a pomůcky: Pohanka.
.Pohanka se na našem území používá již řadu staletí. Zejména v poslední době však zažívá velký „boom“, protože dokonale zapadá do trendu zdravé výživy.
.Záleží opravdu na vás, ale v zásadě lze pohanku dochutit např. smaženou cibulkou, solí, solenými bylinkami, česnekem, čerstvými nebo sušenými bylinkami (oregano, bazalka, petržel), drceným kmínem.
.Přidáme k zelenině, promícháme a společně restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny, asi 25 ...
.Mám intoleranci kravského mléka a alergii na histamin. Je na to nějaké speciální vyšetření?
.Pohankové klíčky nasypeme do osoleného vroucího mléka – dobře promícháme. Stáhneme z ohně a necháme odstát (pod přikrývkou; při vaření se uvolňují cenné látky).Nejstarší portál o celiakii na Slovensku - pomáháme od roku 2002. Časopis, rady lékaře, občanská sdružení celiaků, bezlepkový katalog, bezlepkové restaurace, bezlepková dieta, recepty a diskuze.
.Skloubit 2 komplexní diety není jednoduché. Není to však ani nemožné. Chce to jen trochu času a zkušeností.Abyste se zbavili typického zápachu, který by mohl některé hosty odradit, opláchněte jej před vařením teplou vodou.
.Pohanka bývala vysoce konzumovanou rostlinou a nyní se vrací. Je to například výborná potravina pro celiaky, protože neobsahuje lepek.
.Trpíte nesnášenlivostí lepku nebo se snažíte zhubnout? Přečtěte si tento článek o výhodách pohanky pro vaše tělo, možná budete překvapeni.
.Pohanka je jednoletá bylina vysoká až 80 cm, má přímý, nevětvený nebo jen mírně větvený stonek, který má červenou barvu.
.Pohanka je velmi užitečná plodina pro naše zdraví. Seznamte se s působením pohanky, kterou využívaly naše prababičky ke zlepšení svého zdraví!
.Naši předkové jedli hodně pohanky. Pak upadl v zapomnění a vrací se dnes – jako jeden z 50 produktů budoucnosti.
.Pohanka - původ, popis, složení, využití a vliv pohanky na lidský organismus Obsah režimu.
.Pohanka obecná (Fagopyrum esculentum) byla kdysi hojně pěstována a rozšířena téměř po celé Evropě. Jeho název připomíná distribuční cestu této kultury, pocházející z oblastí východní Sibiře, Mandžuska, Mongolska a dalších oblastí za Himalájemi.
.Seženete ho ve formě krupice, strouhanky, mouky nebo bulguru a využijete ho od polévky do polévky, od kaší a sladkostí až po krekry nebo chleba se semínky.
.Zajímá vás pohanka jako moderní užitková surovina? Chcete nějaké recepty? Pak pozorně poslouchejte, pár jich tu mám. Ale řekněme, že je to krásné hned od začátku. Pokud dříve pohanka patřila ke kultuře chudých, pak ...
.Pohanka je stále jednou z nejméně hodnotných potravin v české kuchyni a je to škoda, proto uvádíme její blahodárné účinky na naše zdraví a hlavně 5 výborných
.Pohanka se vysévá od května do června, má krátkou vegetační dobu (od 3 do 4 měsíců). Nejlépe roste v provzdušněných půdách bohatých na živiny.
.Užívání pohanky je pro naše tělo velmi prospěšné. Například cévní systém. Ale nejen to... Pohanka je kultura pocházející z Himalájí a Sibiře. Za své jméno vděčí kočovným kmenům Turků.